Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a Cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.

5 kreatív világítási ötlet a Nanlite segítségével

5 kreatív világítási ötlet a Nanlite segítségével
Example Logo

 

Készen állsz arra, hogy a film- és videoprodukciódat a következő szintre emeld?
Steve Wright bemutat 5 kreatív világítási ötletet, amelyek feldobják a látványt, és lenyűgözik a közönséget. Akár filmes, videós vagy tartalomkészítő vagy, ezek a játékos ötletek új lehetőségeket nyitnak meg projektjeid számára.

 

 

Ha a természetes fény megjelenését és érzetét szeretné a videóiban, de nem ideális a kültérből érkező napfény, vagy esetleg nincs is ablaka, akkor ilyen esetben reprodukálni lehet a természetes fényeket.

Ebben a jelenetben Steve egy Forza 300B II-t használt, hogy kemény fényt hozzon létre, és egy keretet helyezett el, hogy egy ablakot utánozzon. A fény szögét megváltoztathatta, vagy mozgathatta a fényt, hogy egy time lapse érzetét keltse. Vagy megváltoztathatja a színhőmérsékletet a hűvösebb téli hangulatról a melegebb napfelkelte vagy naplemente hangulatára.

 

Ez a tipp a fényfestéshez vagy a hosszú expozíciós fotózáshoz készült, ahol igazán kreatívak lehetünk, és a lehetőségek végtelenek.

Ehhez olyan fényképezőgépre van szüksége, amely mind az expozíciós idő, mind a rekeszérték kézi vezérlésével rendelkezik. Egyfajta portálfotózás létrehozásához Steve 3db PavoTube II 30C-t használt a hatás eléréséhez, kettőt a földre helyezve a piros háttérhez, a harmadikat pedig az ajtóhoz kontrasztos színben. 


A kontrasztos színek az egyik leggyorsabb és legegyszerűbb módja annak, hogy a videóidat stílusosabbá és kiemelkedőbbé tedd.

Ebben a jelenetben Steve néhány PavoTube II 30C-vel dobta fel az eredetileg lapos és unalmas helyszínt. A különböző színekre állított és különböző szögekben elhelyezett lámpákkal rengeteg dimenziót és mélységet adtak a jelenetnek.

 

A füst vagy köd segít sokkal több hangulatot adni a világításnak.

Egy esős éjszaka villámlással kísérve, miközben a szereplő az autóját vezeti valahol a sötétben. Kapcsolja be a vihar effekt a Forza 300B II-re, hogy megismételje a villámlást, a füst mozgást ad, segít megtalálni a fénysugarakat, és hangsúlyozza a hangulatot.

 

Ez a tipp a fényt a zenével és a hanghatásokkal kombinálja. Ez nem csak a rövidfilmek gyártási értékét növeli, de segít abban is, hogy jobb történetet mesélj el.

Ebben a jelenetben Steve 3db PavoTube II 30C-t használt Police FX módban beállítva, hogy szemléletesen adjon vissza egy meggyőző pillanatot, amikor egy feltételezett elítéltet letérdeltetésre kényszerítettek a letartóztatáshoz.

 

NANLUX & NANLITE esemény az ASC Cluehouse-ban

 

A NANLUX és a NANLITE június 17-én a hollywoodi ASC klubházban rendezte meg az első "Nan Night" elnevezésű rendezvényt, hogy bemutassa a LED-es világítástechnológiánk fejlődését.
A Peter Moss, ASC által tervezett többféle berendezés lehetővé tette a vendégek számára, hogy bebarangolják a történelmi klubházat, és átnézzék az innovatív LED-es világítási berendezéseket. A több mint 300 résztvevővel a Nanlux és a Nanlite termékei nagy sikert arattak az operatőrök, a gafferek, a grips, az elektrotechnikusok és az indie filmesek körében. Mark Bender, a NANLUX Americas értékesítési alelnöke bemutatta a gyártó ügyvezető igazgatóját, Nancy Zhenget, aki megjegyezte, hogy milyen nagy megtiszteltetés volt ott lenni. "Cégünk számára ezek a kapcsolatok nagyon fontosak".

 

▶ EXPO Közlemény

 

A következő kiállításunk az IBC Show lesz a RAI Amsterdamban, Hollandiában.

Ismerkedjen meg személyesen lámpáinkkal és tartozékainkkal a NANLUX/ NANLITE standján a 12. CSARNOK B30-as termében.
Várjuk, hogy ott találkozzunk!

Tartalomhoz tartozó címkék: NanLite